Filosofisch café Doesburg - info en aanmelden

Filosofisch café Doesburg

Tijdens een filosofisch café onderzoeken we gezamenlijk een fundamentele of filosofische vraag.
Het gaat om een onderwerp dat ons op dát moment bezighoudt.
Tijdens het gesprek gelden de socratische regels.
Het streven is om tot een gedeelde oplossing te komen.

Een filosofisch café biedt altijd een verrijkt inzicht !

Vanaf juni 2020 op de tweede donderdag van de maand!


Programma Filosofisch Café Doesburg

Vanaf 19.15 inloop.
19.30 De vraag van de dag
± 19.35 Filosofisch gesprek
± 21.30 Einde gesprek

(Voor wie wil: nazit met borrel.)


Deelname:
juni: € 10,00

Het is nog onbekend of we in juli nog een Filosofisch café organiseren. In ieder geval vanaf september als vanouds iedere maand.N.B. Mocht deze activiteit vanwege te weinig deelname niet doorgaan, dan krijg je daarover bericht. Mocht je dan al betaald hebben via Ideal, dan storten we het geld direct terug.Uptodate info

Bijzonderheden en aanmeld-opties worden een week vóór ieder filosofisch café doorgegeven via onze Infobrief. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Onze Infobrief verschijnt ongeveer 1 x per maand. Het voordeel: je bent als eerste op de hoogte en kunt als eerste inschrijven op activiteiten.

Levenskunst

Zoals je wellicht weet, stond filosofie in de begindagen van de filosofie in Griekenland voor de zoektocht naar het goede leven. Hoe zorg je voor jezelf zodat je geluk ervaart en tegelijkertijd: wat kun je doen om de samenleving gelukkiger te maken?

Sinds een aantal decennia zijn deze vragen weer actueel geworden. Immers, we moeten het nu doen zonder regels van boven (van de kerk of de politieke zuilen). En ook 'de waarheid' is niet zonder meer te achterhalen. Dat biedt een hoop vrijheid. Tegelijkertijd kan te veel vrijheid ook bedreigend zijn. Want hoe weet je nu nog wat 'goed' is?

Stacks Image 294
Stacks Image 290
© 2020 Denkkracht.nl / drs. Peter Schmitz / Laatste update: