Filosofisch café Doesburg - info en aanmelden

Filosofisch café Doesburg

We komen bij elkaar in: Het Arsenaal Doesburg
- vergaderzaal 1e verdieping
Kloosterstraat 15
6981 CC Doesburg

Inloop vanaf 19.00.
19.15 We bepalen samen de onderzoeksvraag
± 19.30 Filosofisch gesprek
± 21.15 Einde gesprek

Voor wie wil: nazit met borrel.

Het is handig als je wat te schrijven meeneemt.

Data 2023

do 9 feb
do 9 mrt
wo 5 apr
wo 10 mei
do 8 jun

Deelname: € 13,50 per avond.
Het Filosofisch café Doesburg vindt in principe plaats op de tweede donderdag of woensdag van de maand.N.B. Mocht deze activiteit vanwege te weinig deelname niet doorgaan, dan krijg je daarover bericht. Mocht je dan al betaald hebben via Ideal, dan storten we het geld direct terug.


Uptodate info

Bijzonderheden en aanmeld-opties worden een week vóór ieder filosofisch café doorgegeven via onze Nieuwsbrief. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

Levenskunst

Zoals je wellicht weet, stond filosofie in de begindagen van de filosofie in Griekenland voor de zoektocht naar het goede leven. Hoe zorg je voor jezelf zodat je geluk ervaart en tegelijkertijd: wat kun je doen om de samenleving gelukkiger te maken?

Sinds een aantal decennia zijn deze vragen weer actueel geworden. Immers, we moeten het nu doen zonder regels van boven (van de kerk of de politieke zuilen). En ook 'de waarheid' is niet zonder meer te achterhalen. Dat biedt een hoop vrijheid. Tegelijkertijd kan te veel vrijheid ook bedreigend zijn. Want hoe weet je nu nog wat 'goed' is?

Stacks Image 294
© Denkkracht.nl / drs. Peter Schmitz / Laatste update: