Leesgroep Levinas

Leesgroep filosofie 2022-2023

In het seizoen 2021-2022 heeft een groep van uiteindelijk 5 lezers het boek Tijd als kwetsbaarheid van Jan Keij gelezen. Een boek dat de rode draad in de filosofie van Emmanuel Levinas blootlegt. Als laatste hebben we artikelen van en met Levinas zelf bestudeerd.

Ook in het seizoen 2022-2023 organiseert Denkkracht.nl een leesgroep filosofie. Samen een of meerdere filosofisch werken lezen, stimuleert om een boek daadwerkelijk ter hand te nemen en uit te lezen. Tijdens de bijeenkomsten verhelderen we elkaars vragen en gaan we in gesprek over wat we met de filosofische inzichten van de auteur aan moeten.

Op dit moment is er nog geen definitieve selectie van boeken gemaakt. Het thema gaat richting ecofilosofie in brede zin. Zodra de keuze is gemaakt, wordt dat gemeld via de Nieuwsbrief en op deze site.


Uptodate info

Bijzonderheden en aanmeld-opties worden doorgegeven via onze Nieuwsbrief. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief via de link hieronder.

De Leesgroep Levinas is voor nu afgerond.

Mocht je interesse hebben om Levinas te lezen,
meld je dan via het formulier. Je wordt dan op een wachtlijst gezet. Bij voldoende aanmeldingen (meer dan 4) start ik een nieuwe Leesgroep Levinas.
© 2021 Denkkracht.nl / drs. Peter Schmitz / Laatste update: